Finns det solglasögon med styrka?

Solglasögon blockerar starkt solljus vilket gör det lättare att se. Samtidigt blockerar solglasögonen de farliga UV-strålarna som kan skada dina ögon. Det här är något som du kan vilja ha som en effekt i dina vanliga glasögon.

Du kan beställa solglasögon med styrka. Tänk på att ett glas som är lite böjt kan ge en märklig känsla då det också har styrka. Det kan vara av intresse att använda solglasögon som du sätter på vanliga glasögon på olika sätt.

Det finns enkla solglasögon för hundralappen och modeller som kostar flera tusen. Om du vill ha stryka blir det dyrare. Märke kan spela in men också den lins du får. Det kostar mer med polariserande solglasögon och med modeller som är särskilt till för sport som triathlon och simning.

Tänk också på vad som gäller för glasögonförsäkring om du köper den här typen av dyrare solglasögon. De kan täckas av din hemförsäkring men ta inte detta för givet. Om du behöver ett tillägg så kan det vara värt att skaffa det i samband med att du köper solglasögonen.