Hur får du råd med en laserögonoperation?

Det är inte billigt att operera ögonen med laser. Priset för att se utan glasögon igen kan dock kännas motiverat. Men hur ska du få ihop pengarna? Det finns lite olika vägar att gå och vi ska ta en titt på hur du kan få råd med en laserögonoperation som kommer att korrigera din syn så att du blir glasögonfri.

Ta ett lån för glasögonoperation

Numera är det vanligt att kliniker som genomför laseroperationer av ögon erbjuder avbetalningsplaner. Det här är en form av kredit där den totala summan blir större än om du betalar hela kostnaden på en gång. Privata kliniker kanske kan ge dig ett lägre pris om du betalar hela beloppet på en gång.

I sådant fall kan du leta upp det bästa privatlånet för att finansiera din laserögonoperation. Det här ger dig en viss frihet och lite mer utrymme för att diskutera pris med klinik. Dessutom innebär det ju att du inte behöver be familj och vänner om hjälp vilket kan kännas bra.

Ett privatlån utan säkerhet kommer inte att ställa några krav på vad du använder pengarna till. Men det kommer att bli dyrare än vanliga bolån. Det är viktigt att du tänker på detta och att du räknar på hela kostnaden. Fast det är klart, tänk på att du antagligen aldrig behöver köpa progressiva glasögon eller solglasögon med styrka igen. Det är ju en besparing på lång sikt!

Kan du få bidrag för laseroperationen?

Det kan finnas möjlighet till bidrag för ögonoperation. Det här beror lite på vilket fack du tillhör och om du har någon försäkring. Om din ögonoperation kommer att kosta mer än 50 000 kronor så kan det vara väl värt att få bidrag även för en mindre procentdel.

Ta reda på eventuellt bidrag innan du besöker en klinik för du kommer antagligen att behöva ett utlåtande från kirurgen som ska genomföra din operation. Det finns flera steg innan du kan bli godkänd för bidrag till laseroperation och det är viktigt att du är väl medveten om dessa innan du bokar in operationen.

laseroperation

Vad är ett liv med bättre syn värt för dig?

Om det tar emot att fråga föräldrar om hjälp med en laseroperation så kanske du bör fundera lite på vad ett liv med bättre syn är värt för dig. Familj och vänner kanske kan hjälpa dig med ett lån som är utan ränta. Det är också värt något.

Just föräldrar hjälper gärna till med den här typen av behandlingar. Det ligger antagligen lika mycket i deras intresse att du ser väl som det gör för dig. Du kan ju berätta om behandlingen och se hur de reagerar. Om du sedan säger att du inte har råd så kanske du får ett erbjudande som du bara måste tacka ja till.

Sälj något som du kan avvara

Du kan förstås också få in pengar till en ögonoperation genom att sälja något som du kan klara dig utan just nu. Även om det är något som du tycker om så kan du ju tänka att du kan köpa saken igen senare. Just nu är din syn det viktigaste så ponera att byta något värdefullt du har så att du kan kasta dina glasögon för gott.