Solglasögon

Bakom dina solglasögon kan du vara dig själv men anledningen till att du vill ha solbrillor är antagligen för att du vill skydda dina ögon. Med solglasögonen blockerar du solens skadliga strålar från att nå ditt öga. Det är väldigt viktigt och något som kan leda till mycket bättre ögon-hälsa.

Dessutom kommer du ju att se ordentligt och det ökar säkerheten för dig och för de som finns omkring dig. När du är ute och kör bil i starkt ljus är det väldigt bra om du har solglasögonen på dig. Då missar du inte vad som händer i trafiken på grund av försvårad sikt i solljuset.

Polariserande solglasögon eller inte?

Du ser ofta reklam för solglasögon som visar att det minsann rör sig om polariserande solglasögon och inget vanligt trams. Men ska du välja polariserande solglasögon och varför? För det första är det viktigt att förstå vad polariserande solglasögon är.

Vad är polariserande solglasögon?

Solglasögon som har belagts med en beläggning som blockerar horisontellt ljus kallas för polariserande. Molekylerna som finns i beläggningen är placerade vertikalt. Det gör att alla ljusstrålar som träffar glaset horisontellt blockeras.

Du får med andra ord bättre sikt och ett bättre skydd. För dig som sysslar med sport kan det vara väldigt bra med polariserande glas i solglasögonen. Det gör det lättare att se när du är omgiven av snö som reflekteras av solstrålar. Samma sak på vatten.

På grund av detta är det inte dumt att satsa på simglasögon och skidglasögon med polariserande effekt. Det ger maximal komfort när du befinner dig i snölandskap eller på vatten.

När du inte vill bli bländad ska du välja polariserande solglasögon!

Solglasögon som också är glasögon

För dig som behöver glasögon kan det vara skönt med ett par solglasögon med styrka. Det här är möjligt men kostar förstås lite mer. Du får använda ditt recept för glasögon för att få samma styrka i dina solglasögon. Tänk bara på att en lins som inte är rak som på dina glasögon kan påverka hur du upplever det då du ser genom solglasögonen.

Det går också att använda solglasögon som du har på över dina vanliga glasögon. Det är inte alla som tycker att det är bekvämt med två bågar och då kan det fungera med clips. Fast solglasögon som du klämmer fast på dina vanliga solglasögon kan se lite fula ut. Det här är en smaksak men fullt möjligt.

När behöver du solglasögon?

Många tror att solglasögonen bara är till för sommaren då solen skiner. Eller då du åker på semester till ett soligt land. Fast det här stämmer inte. Saken är den att vi i Sverige också på vintern kan ha riktigt soliga dagar. Då är UV-strålarna också farliga för din syn.

I och med att du kan behöva solglasögon lite då och då är det inte dumt att ha flera par. Ha ett i bilen, ett hemma och ett i väskan. Då står du inte utan skyddet när du behöver det. Dessutom är det klokt att ta för vana att använda solbrillorna regelbundet. Då kommer du att komma ihåg och inte gå ut utan.

Adaptiva glas kan vara bekvämt

Det finns adaptiva glas som du kan ha i solglasögon såväl som i vanliga glasögon. Det här är glas som anpassar sig efter det ljus du befinner dig i. Det betyder att du kan använda dina vanliga glasögon som ändra karaktär då du går ut och in.

Det här är häftigt och en möjlig lösning för dig som tycker att det är jobbigt att växla mellan olika bågar och som inte är så förtjust i att använda linser. Det ska dock sägas att adaptiva glas kan vara lite långsamma. Det betyder att du måste vänta en stund innan du får rätt nyans då du går ut eller kommer in från en solig sommardags sol.

Solglasögon för barn

Barn behöver också solglasögon och det är viktigt att tänka på. Det kan vara bekvämt med kontaktlinser för barn och då är det ju faktiskt läge att även använda solglasögon för dagar då solen gassar. När ni ska på semester och barnen ska med är det smart att ordna med solglasögon även för de små men faktiskt också för helt vanliga dagar.

Solglasögon för barn bör hålla lite högre kvalitet. De utsätts för mycket större påfrestningar än de brillor vi vuxna bär. Dessutom ska de ha en god passform för att barnet ska trivas med dem. Det kan vara klokt att gå och testa i butik för att hitta rätt.

Hur hittar jag bästa solglasögonen?

När du ser på solglasögon är det flera saker som spelar roll. Vad gäller solglasögon och ansiktsform kan du tänka som med glasögon och ansiktsform. Det kan vara stor skillnad på hur solbrillorna kommer att se ut beroende på formen på ditt ansikte. Det här kan också påverka komforten.

När du går till en lokal optiker kan det finnas fina solglasögon men du får inte samma gigantiska utbud som då du köper solglasögon online. Det är enkelt att köpa på nätet och du kan dra nytta av outlets som ger dig fina märkessolglasögon till rimliga priser.

Om du inte bryr dig så mycket om när modellen lanserades kan just en outlet för solglasögon online vara ditt bästa val. Då får du hög kvalitet till lägre priser. Billiga solglasögon som inte håller hög kvalitet kan också ha sin plats då du inte tänker använda dem mer än för en säsong.

Missa inte att du kan få stor hjälp via användarrecensioner online. När någon har köpt ett par solglasögon och sedan lämnar en kommentar kan det vara en stor hjälp. Du får veta saker som om färgen stämmer, om passformen är god och hur leveransen sköttes.

Med solglasögon är det som så mycket annat i livet. Du kan få testa dig fram för att hitta rätt. Var inte rädd för att prova modeller som du inte sett förr. Se lite på din ansiktsform kan te sig i modellen och beställ! Coola solglasögon är något som gör livet bra mycket roligare att leva!